(P) USAMV Cluj-Napoca a finalizat proiectul „Pregătirea practică – Investiție pentru viitorii specialiști în agricultură”

iEst.ro @ 12 December 2013 in PUBLICITARE

usamv 2Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca anunță finalizarea proiectului „Pregătirea Practică – Investiţie pentru Viitorii Specialişti în Agricultură” POSDRU/109/2.1/G/81441, primul proiect de finanțare a practicii studenților din cadrul facultăților de Agricultură, Știința și Tehnologia Alimentelor, Zootehnie și Biotehnologii, Horticultură și Medicină Veterinară.

Obiectivul proiectului a fost creșterea gradului de inserție pe piața muncii de profil a absolvenților Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca prin îmbunătățirea aptitudinilor și competențelor solicitate de mediul economic, ca urmare a efectuarii unor stagii de practică complexe și performante, în contextul unui parteneriat consolidat între mediul academic și piața muncii.

Proiectul a oferit celor studenților din grupul țintă posibilitatea de a beneficia de ședințe de consiliere și orientare profesională, sesiuni de consiliere în legislatia muncii, drepturile și obligațiile angajatului/angajatorului, inițiere teoretică și practică în specificul fermei mixte, stagii de pregătire practică la 21 de instituții/întreprinderi de renume, relevante pentru domeniul de specializare al studenților, întâlniri open space pentru facilitarea comunicării directe a studenților cu potențialii angajatori, ateliere de diseminare a bunelor practici, concursuri cu premii în bani, o aplicație de studiu la parteneri pentru schimb de experiență din Germania și de subvenții, la finalizarea cu succes a stagiului de practică.

Participând la activitățile proiectului, studenții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca au devenit parte ai unei rețele de profesioniști, angajatori, cadre universitare, foști și actuali studenți din domeniile știința și tehnologia alimentelor, agricultură, zootehnie și biotehnologii, horticultură și medicină veterinară, un atú important ca viitor absolvent.

Cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiectul „Pregătirea Practică – Investiţie pentru Viitorii Specialişti în Agricultură” POSDRU/109/2.1/G/81441 a fost implementat în perioada ianuarie 2012 – decembrie 2013 și a avut o valoarea totală de 2.419.771 lei, cu o finanțare nerambursabilă de 2.035.879,44 lei, reprezentând 98% din valoarea totală eligibilă.

Mai multe informaţii despre proiect accesând www.usamvcluj.ro/agropractice.

Cluj-Napoca, 11 decembrie 2013

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

13,612 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ultimele articole

Polonezul care poartă Coroana Carpaţilor:

Polonezul care poartă Coroana Carpaţilor: "a căţărat" în

08/11/14

Suntem în anul 1976. Jerzy Montusiewicz are 18[...]

"Verde" sună ieftin. O reţetă cu bani puţini

03/28/14

Marile clădiri de birouri şi hoteluri din[...]

Closer to the ground: Marşul Noii Drepte de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Closer to the ground: Marşul Noii Drepte de

03/16/14

O femeie care poartă în spate un[...]

Facebook
  • No recent Facebook status updates to show.

Tweets
"That moment when... tragi linie, vorba lui Sorescu, şi faci o socoteală: câteva minţi lucide şi cu un ideal... http://t.co/YPYb3tEf1G"
over a year ago
"Consiliul Mondial al Clădirilor Verzi spune că municipiul Cluj-Napoca are o problemă de etică. Despre ce este vorba: http://t.co/lTmzg3Wx5k"
over a year ago
"Ştim că vă plac reportăjelele. Aşa că v-am pregătit unul despre cum nu s-a întâmplat nimic şi anul acesta la 15... http://t.co/JFdw0lKMay"
over a year ago