(P) Facultatea de Drept a încheiat Programul de Practică Profesională Ab ACADEMIA ad ADVOCATUM

iEst.ro @ 12 December 2013 in PUBLICITARE

academia 1400 de studenţi ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) au beneficiat, în perioada ianuarie 2012 – decembrie 2013, de stagii de practică în 53 de cabinete şi societăţi de avocatură din municipiul Cluj-Napoca. Stagiile au fost parte a proiectului Programul de Practică Profesională Ab ACADEMIA ad ADVOCATUM, care a fost implementat de către UBB în parteneriat cu Baroul Cluj şi cu cabinetele şi societăţile de avocatură clujene.

Obiectivul principal al proiectului a vizat adaptarea formării practice inițiale a studenţilor Facultăţii de Drept la cerințele pieței muncii, prin creșterea relevanţei practicii profesionale incluse în planurile de învățământ, pentru a facilita astfel tranziția studenţilor de la şcoală la viața activă. Principalele activităţi dedicate studenţilor au inclus: consilierea şi orientarea în carieră individuală şi colectivă, organizarea a 4 serii de stagii de practică subvenţionate cu o durată de minim 60 de ore, organizarea 4 concursuri de procese simulate şi a 2 excursii-premiu la instituţii de specialitate din UE.

Universitatea Babeş-Bolyai anunţă închiderea oficială a proiectului Programul de Practică Profesională Ab ACADEMIA ad ADVOCATUM la 10 decembrie 2013, ora 14.00, în amfiteatrul Aurelian Ionaşcu al Facultăţii de Drept. La conferinţa de finalizare vor participa alături de echipa implementare, reprezentanţi ai Baroului Cluj, partenerii de practică, cadre didactice şi studenţii care au beneficiat de stagiul de practică organizat în proiect.

Proiectul, care se încheie în 10 decembrie, a fost cofinanţat din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

Cluj-Napoca, 9 decembrie 2013.

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

13,502 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ultimele articole

Polonezul care poartă Coroana Carpaţilor:

Polonezul care poartă Coroana Carpaţilor: "a căţărat" în

08/11/14

Suntem în anul 1976. Jerzy Montusiewicz are 18[...]

"Verde" sună ieftin. O reţetă cu bani puţini

03/28/14

Marile clădiri de birouri şi hoteluri din[...]

Closer to the ground: Marşul Noii Drepte de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Closer to the ground: Marşul Noii Drepte de

03/16/14

O femeie care poartă în spate un[...]

Facebook
  • No recent Facebook status updates to show.

Tweets
"That moment when... tragi linie, vorba lui Sorescu, şi faci o socoteală: câteva minţi lucide şi cu un ideal... http://t.co/YPYb3tEf1G"
over a year ago
"Consiliul Mondial al Clădirilor Verzi spune că municipiul Cluj-Napoca are o problemă de etică. Despre ce este vorba: http://t.co/lTmzg3Wx5k"
over a year ago
"Ştim că vă plac reportăjelele. Aşa că v-am pregătit unul despre cum nu s-a întâmplat nimic şi anul acesta la 15... http://t.co/JFdw0lKMay"
over a year ago